Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-09@09:33:25 GMT

دردسرهای تصمیمات یک‌شبه وزارت آموزش و پرورش

تاریخ انتشار: ۱ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۲۸۲۳۰

دردسرهای تصمیمات یک‌شبه وزارت آموزش و پرورش

همشهری آنلاین-مریم ورشوئی: شیوع ویروس کرونا در ایران مشکلات زیادی را برای بخش‌های مختلف به‌وجود آورد. کلیه کسب و کارها و مشاغل با بحران شدید روبه‌رو شدند. وزارتخانه‌ها، سازمان‌های دولتی، شرکت‌های دولتی و خصوصی، موسسات مالی، کارخانه‌ها و دیگر موسسات خدمات‌رسان کشور مانند سیستم حمل و نقل نیز در این میان به‌ناچار ساعات و برنامه‌های کاری خود را در مواردی تعطیل و در مواردی تعدیل کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وزارت آموزش و پرورش، اما در این میان  زودتر از دیگر ارگان‌ها، طرح قرنطینه را برای محافظت از دانش‌آموزان اجرا کرد. پس از این تصمیم‌گیری، همه برنامه‌ها و مراکز آموزشی استان‌های درگیر با بیماری کرونا مانند قم، گیلان و تهران تعطیل شدند. این تصمیم‌گیری بعدا شامل همه استان‌های کشور شد. گفتنی است که وزارت آموزش علوم، تحقیقات و فناوری هم در مواردی حتی زودتر از آموزش و پرورش کلیه برنامه‌های آموزشی خود را تعطیل کرده بود.

اگرچه تصمیم وزارت آموزش و پرورش بجا و اثرگذار بود و توانست نقش مهمی در کاهش انتقال ویروس کرونا بین خانواده‌ها داشته باشد، اما پس از پیش‌آمدن شرایط ویژه برای کشور، در آموزش پرورش تصمیمات دیگری گرفته شده که اغلب آنها جنبه علمی و عملی ندارند و به تعبیری می‌توان گفت که شتابزده بوده‌اند.

وزیر آموزش و پرورش برای این‌که بتواند مشکل پیش آمده را جبران و مدیریت کند، سعی کرد با اجرای جلساتی، دستورالعمل‌ تدوین و منتشر کند تا دانش‌آموزان بتوانند به تحصیل خود، اما این‌بار از خانه ادامه بدهند.

وزیر آموزش و پرورش در این رابطه اعلام کرد که «بستر فضای مجازی برای ارتباط بین دانش‌آموزان و معلمان آماده شده است. اگر تعطیلات مدارس اضافه شود، دوره‌های آموزشی بعد از بازگشایی مدارس فشرده‌تر شده و پنج‌شنبه و جمعه هم کلاس تشکیل می‌شود. ما تا ۶ هفته موافقت گرفتیم که دوره آموزشی را افزایش دهیم. در شبکه‌ای که در حال طراحی داریم، اینترنت رایگان در اختیار معلمان و دانش آموزان قرار می‌گیرد».

ظاهر امر نشان می‌هد که وزارت آموزش و پرورش در ارائه برنامه‌های آموزشی مصمم است، اما در حرف‌های شخص وزیر نکاتی بیان شده که به نظر می‌رسد بیشتر جنبه شعاری دارند تا عملی.

یکی از تصمیمات تقریبا غیرعملی این وزارتخانه مربوط به آموزش آنلاین است که وزیرآموزش و پرورش وعده آن را داده‌است. «محسن حاجی میرزایی» چنان از طراحی شبکه‌ای سخن به میان آورد که «جهرمی»، وزیرارتباطات و فناوری هنوز چنین طرح فراگیری را به عنوان متولی امر مدعی نشده‌است.

مساله دیگر این است که این تصمیم‌گیری نشان می‌دهد، حاجی‌میرزایی هیچ تصوری از مناطق محروم ندارد و همه جا را به چشم بخش‌های برخوردار تهران و مراکز استان‌ها می‌بیند. از سوی دیگر هیچ دانش‌آموزی براساس نظام آموزشی کشور حق بردن تلفن همراه را  به مدرسه ندارد و نظام آموزشی داشتن چنین وسیله‌ای را حق دانش‌آموزان نمی‌داند. برهمین اساس هم خیلی از خانواده‌ها سعی می‌کنند تا فرزندانشان به سن قانونی برسند و برایشان موبایل هوشمند بخرند. از طرفی خرید رایانه و لپ‌تاپ هم برای اکثر خانواده‌ها ممکن نیست.

حال باید پرسید آقای حاجی‌میرزایی هنگام این تصمیم‌گیری کدام دست از دانش‌آموزان کشور مدنظرش بوده‌اند؟ بی‌شک جناب وزیرمحترم حتما این را هم نمی‌دانند که بیشتر مشترکان شبکه تلفن همراه کشور امکان بهره‌مندی از تلفن همراه اول را ندارند و مجبورند از سرویس‌های دیگری مانند ایرانسل و رایتل استفاده کنند که این سرویس‌ها هم همه‌جا آنتن‌دهی مناسبی ندارند.

از همه این‌ها بگذریم باید به مواردی اشاره کنیم که وزارت آموزش و پروش هنوز نتوانسته آن کاستی‌ها را جبران کند. در همین پاییز و زمستان امسال روزهای قابل توجهی از سال تحصیلی به دلیل آلودگی هوا، بارش برف و وقوع سیل در نقاط مختلف کشور تعطیل بوده‌اند و وزیر هنوز برای این کسری‌ها برنامه‌ای ارائه نداده‌است و سریعا سراغ تعطیلات پیش‌آمده براثر کرونا رفته‌است. تعطیلاتی که مصادف با تعطیلات نوروزی شده است.

کد خبر 493445 برچسب‌ها وزارت آموزش و پرورش كرونا در ايران تهران استان تهران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: وزارت آموزش و پرورش كرونا در ايران تهران استان تهران وزارت آموزش و پرورش تصمیم گیری دانش آموزان برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۲۸۲۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: طبق سند اوقات فراغت، باید برای ۱۲ ماه سال دانش‌آموزان برنامه داشته باشیم؛ به همه مدیران ابلاغ شده که تابستان امسال از تمام ظرفیت‌های ممکن برای اوقات فراغت دانش‌آموزان استفاده شود.

‌به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وزارت آموزش و پرورش، حجت‌الاسلام محمدحسین پورثانی در برنامه تلویزیونی ثریا با بیان اینکه در سال ۱۳۸۵ قانون احیای معاونت پرورشی و تربیت‌بدنی در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید، اظهار کرد: بعد از ۱۸ سال که از این قانون می‌گذرد هنوز هم می‌گوئیم معاونت پرورشی آن‌چنان که باید باشد نیست.

وی با بیان اینکه در ۱۸ سالی که بعد از قانون احیا می‌گذرد، تقریباً یک بار جذب مربی پرورشی داشتیم افزود: سایر جذب‌هایی که در حوزه مربی پرورشی و مشاور صورت گرفته، در حد سالی ۷۰۰ تا ۸۰۰ نفر بوده، امروز حدود ۴۵ هزار نیروی پرورشی و مشاور داریم و حدود ۷۰ هزار کمبود نیرو داریم.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه بیشتر فضاهای پرورشی متروکه شده بودند گفت: حدود ۳۴۶ اردوگاه دانش‌آموزی داریم، در بحث محتوا نیز حوزه پرورشی نه به صورت صد درصد اما در بسیاری مواقع به حوزه‌ای کناردستی و کیفیت‌بخشی تبدیل شده است، مربیان پرورشی در مدارس از ابزار لازم برای تربیت دانش‌آموزان بهره‌مند نیستند، بنابراین در عنصر محتوا، نیروی انسانی و فضا که سه ضلع اصلی کار تربیتی هستند مشکل و کمبود داریم و تا رسیدن به حد مطلوب فاصله داریم.

پورثانی با بیان اینکه ۱۱۲ هزار مدرسه و ۶۰۰ هزار کلاس درس و حدود یک میلیون فرهنگی داریم، افزود: رهبر معظم انقلاب فرموده بودند دستگاه آموزش و پرورش با سایر دستگاه‌ها قابل مقایسه نیست، سایر دستگاه‌ها نیرو را استفاده می‌کنند، اما وزارت آموزش و پرورش نیروی انسانی را تربیت می‌کند.

وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب فرموده بودند مصالح کشور و نکات دیگر را معاونت پرورشی با رویکرد عقلانی برای دانش‌آموزان جا بیاندازد، ادامه داد: ما نه تنها گروه‌های مردمی بلکه از نهادهای انقلابی و گروه‌هایی که دغدغه تربیت دارند، استقبال می‌کنیم.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به برنامه هفتم توسعه عنوان کرد: طبق دستورالعمل اوقات فراغت، برای اولین بار در سال گذشته فضای مدرسه در زمان اوقات فراغت در اختیار گروه‌های مردمی قرار گرفت.

پورثانی با بیان اینکه در حال حاضر ۵۰ هزار گروه دانش‌آموزی جهاد تبیین در کشور وجود دارد، گفت: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش می‌گوید که کل جریان آموزش و پرورش برای رسیدن به مراتبی از حیات طیبه است، کسانی که سند را نوشته بودند پیشنهاد داده بودند که وزارت آموزش و پرورش به وزارت تربیت رسمی جمهوری اسلامی تغییر نام یابد. در تمام صفحات مبانی سند تحول یک کلمه به نام آموزش و پرورش پیدا نمی‌کنید و تنها یک کلمه به نام تربیت وجود دارد.

وی با بیان اینکه در هر استان و هر منطقه‌ای که گروه جهادی و مردمی وجود داشته باشد پیگیری لازم برای فعالیتش انجام می‌شود، تصریح کرد: در ۷۲۰ منطقه کشور، هر منطقه یک معاون پرورشی داریم.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه سال گذشته ۵۰۰ هزار دانش‌آموز در اعتکاف دانش‌آموزی شرکت کردند، اظهار کرد: سطح شبهات دانش‌آموزان زیاد اما عمق کمی دارد، باید اقتضائات دانش‌آموزان درک و برای آن برنامه‌ریزی شود.

کد خبر 751092

دیگر خبرها

  • راه اندازی پایگاه های علمی و آموزشی در دهدشت
  • مافیای کنکور برای آموزش و پرورش تعیین تکلیف می‌کرد
  • تجلیل از ۵۰ معلم نمونه هرمزگانی
  • اجرای طرح آموزشی «فرهنگ ترافیک» برای دانش‌آموزان کرمانشاهی
  • ثبت‌ نام کلاس‌اولی‌ها از فردا آغاز می‌شود
  • اژه‌ای: حرمت مراکز آموزشی، دانش‌آموزان، معلمان و فرهنگیان باید حفظ شود
  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از فردا آغاز می‌شود
  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از چهارشنبه/۲۴۰ هزار ردیف استخدامی معلمان در دولت سیزدهم
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان